Suomalaiset eivät liputa venäläisen ydinvoiman puolesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaiset eivät liputa venäläisen ydinvoiman puolesta

Ympäristöjärjestö Greenpeacen tutkimuksen mukaan enemmistö suomalaisista ei hyväksy venäläistä Rosatomia Pyhäjoen ydinvoimalan omistajaksi.

Suurin osa suomalaisista ei halua venäläistä Rosatomia seuraavan ydinvoimalan omistajaksi, selviää ympäristöjärjestö Greenpeacen teettämästä kyselystä. Taloustutkimuksen tekemän kyselyn mukaan kielteinen kanta on 60 prosentilla suomalaisista.

Tutkimuksen mukaan 29 prosenttia suomalaisista näyttää Rosatomille vihreää valoa. Eniten yhtiötä vastustavat pohjois- ja itäsuomalaiset, joskin erot ovat pieniä, 1 003 ihmiselle tehdystä kyselystä selviää.

Pyhäjoelle ydinvoimalaa rakentava Fennovoima kertoi heinäkuun alussa, että se tähtää venäläisen Rosatomin tytäryhtiön Rusatom Overseasin kanssa sopimukseen ydinvoimalan toimittamisesta Pyhäjoelle. Rusatom Overseas on myös ostamassa kolmanneksen Fennovoimasta.

Aiemmin viime syksynä energiayhtiö E.ON vetäytyi Pyhäjoen ydinvoimahankkeesta.

Rosatomin mukaantulo ydinvoimahankkeeseen on herättänyt vaatimuksia siitä, että eduskunnan vuonna 2010 antama ydinvoiman periaatepäätös otetaan uudelleen käsittelyyn, sillä se ei mainitse Rosatomia eikä sen tarjoamaa reaktoria. Greenpeace onkin vaatinut koko ydinvoiman käytön uudelleenarviointia.

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok) lupasi aiemmin heinäkuussa, että työ- ja elinkeinoministeriö selvittää, pitääkö periaatepäätös ottaa uuteen käsittelyyn.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia