Suomalaisjärjestöltä kritiikkiä HSL:lle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomalaisjärjestöltä kritiikkiä HSL:lle

Helsingin seudun liikenteen ei pitäisi tehdä yhteistyötä kansainvälisen oikeuden vastaisesti toimivan liikenneyhtiön kanssa, sanoo ICAHD Finland.

Kansalaisjärjestö ICAHD Finland vaatii Helsingin seudun liikennepalveluita järjestävää HSL:ää purkamaan sopimuksensa liikenne- ja jätehuoltoyritys Veolia Transport Finlandin kanssa. Syynä ovat yrityksen kansainvälisen emoyhtiön Veolia-konsernin yhteydet Israelin laittomien siirtokuntien jätehuolto- ja liikenneprojekteihin.

Veolia on mukana Jerusalem Light Rail Train -raitiovaunuprojektissa, joka yhdistää Itä-Jerusalemin laittomat siirtokunnat Israeliin. Yritys myös omistaa ja hallinnoi Länsirannalla kaatopaikkaa, jonne kuljetetaan järjestön mukaan jätteitä siirtokunnista. Sen lisäksi Veolia on operoinut viime syyskuuhun saakka bussilinjoja siirtokuntien ja Israelin välillä.

HSL kilpailuttaa parhaillaan 13 miljoonan euron arvosta bussilinjoja Kirkkonummella ja Sipoossa. ICAHD:n mielestä sopimuksia Suomen Veolian kanssa ei pitäisi uusia ja vanhoja pitäisi mahdollisuuksien mukaan purkaa. Yhtiö on menettänyt sopimuksiaan myös muualla maailmassa siirtokuntatoimiensa vuoksi, järjestö muistuttaa.

Taloussanomien haastatteleman Veolia Transport Finlandin toimitusjohtaja Päivi Katajisto on kritiikistä yllättynyt. Hän muistuttaa, että yhtiö toimii Suomessa laillisesti ja että se on tärkeä työllistäjä.

Muun muassa YK ja EU ovat todenneet Israelin siirtokunnat kansainvälisen oikeuden vastaisiksi. EU-komissio ilmoitti viime kesänä, ettei se tue enää mitään siirtokuntatoimintaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia