Suomen Lähetysseuran Israel-verkosto pienenee | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomen Lähetysseuran Israel-verkosto pienenee

Joukko Israelissa toimiva kumppaneita on katkaissut yhteistyönsä Lähetysseuran päätettyä palkata Aasian lähetystyöhön rekisteröidyssä parisuhteessa elävä pariskunta.

Suomen Lähetysseuran, pohjoismaisten lähetysjärjestöjen Israel-verkoston ja viiden kumppanin yhteistyö on päättynyt teologisiin ja laillisiin ristiriitoihin.

Taustalla on Lähetysseuran syksyinen päätös palkata Aasian lähetystyöhön samaa sukupuolta oleva pariskunta.

Välittömästi päättyvä yhteistyösopimus koskee pohjoismaisten Israel-lähetysten muodostamaa Joint Mission in Israel -verkostoa, joka on koordinoinut Tel Avivin Immanuel-seurakunnan toimintaa. Tämän lisäksi Lähetysseura teki yhteistyötä neljän pienemmän kumppanin kanssa ympäri Israelia.

Joint Mission in Israel ilmoitti jo viime vuoden puolella, että se ei pitänyt mahdollisena yhteistyötä järjestön kanssa, jonka palveluksessa on rekisteröidyssä parisuhteessa eläviä pariskuntia.

Lähetysseuran virallisena kantana on ollut Suomen evankelis-luterilaisen kirkon avioliitto- ja seksuaalisuuslinjausten sekä Suomen syrjimättömyyslainsäädännön noudattaminen. Yrityksistä huolimatta neuvotteluratkaisun löytyminen todettiin mahdottomaksi helmikuussa pidetyssä SLS:n hallituksen kokouksessa.

Järjestön hallitus ilmaisee surunsa siitä, että yhteistyö ei voi jatkua, mutta lausuu myös kiitoksensa aiemmasta yhteistyöstä, Lähetysseurasta sanotaan.

Jatkossa SLS keskittyy työssään omaan Shalhevetjah-toimintakeskukseensa Jerusalemissa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia