Arvio: Suomessa vähän ääriliikkeiden väkivaltarikoksia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Arvio: Suomessa vähän ääriliikkeiden väkivaltarikoksia

Alkuvuodesta poliisi on kirjannut noin 30 rikosta, joilla on ollut yhteyksiä ääriliikkeisiin, todetaan sisäministeriön tilannekatsauksessa.

Ääriliikkeiden harjoittama väkivaltarikollisuus on Suomessa vähäistä, eikä se uhkaa valtion turvallisuutta, toteaa sisäasiainministeriön asettama kansallinen verkosto toisessa tilannekatsauksessaan.

Tämän vuoden tammi-heinäkuun aikana poliisin tietoon on tullut noin 30 rikosta, joilla on ollut yhteyksiä ääriliikkeisiin.

Pääosin kyse on ollut skinheadien pahoinpitelyistä tai muiden äärioikeistolaisten ryhmien teoista. Äärivasemmistoon liitettyjä rikoksia on ollut vain muutama ja uskonnollisilla syillä perusteltuja rikoksia ei ole esiintynyt lainkaan, katsauksessa todetaan.

Merkittävin tilannekatsauksen aikana tapahtunut rikos oli Suomen Vastarintaliikkeeseen yhdistetty Jyväskylässä tammikuun lopussa tapahtunut välikohtaus Äärioikeisto Suomessa -kirjan esittelytilaisuudessa.

Suomessa tapahtuvia väkivaltaisuuksia huolestuttavampana ilmiönä katsaus nostaa täällä asuvien islaminuskoisten pyrkimyksen matkustaa taistelemaan aiemmassa kotimaassa tai muualla käynnissä oleviin aseellisiin konflikteihin.

Syyrian sisällissota on ollut merkittävin kohde. Katsauksen mukaan sinne on Suomesta matkustanut noin 30 henkilöä. Heidän arvioidaan liittyvän Syyrian opposition radikaali-islamistisiin järjestöihin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia