Suomi haluaa tiivistää yhteistyötään Intian kanssa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomi haluaa tiivistää yhteistyötään Intian kanssa

Kaupan ja investointien lisäksi yhteistyö halutaan ulottaa myös muun muassa ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan sekä tieteeseen ja teknologiaan.

Suomi haluaa laajentaa yhteistyötään Intian kanssa, todetaan ulkoasianministeriön uudessa Intia-toimintaohjelmassa. Kaupan ja investointien ohella ulkoministeriö haluaa syventää ulko- ja turvallisuuspoliittista sekä tiede-, teknologia- ja innovaatioyhteistyötä.

Huhtikuun puolivälissä julkistettu ohjelma arvioi Intian kehitystä, tarkastelee Suomen ja Intian suhteita sekä eri sektoreiden olemassa olevaa yhteistyötä.

Ohjelman esitelleen ulkoasiainministeri Erkki Tuomiojan mukaan Suomi ja kansainvälistä rooliaan ja taloudellista potentiaaliaan vahvistanut Intia eivät ole koskaan aikaisemmin olleet näin lähellä toisiaan.

Vuonna 2011 Intia nousi Suomen kolmanneksi suurimmaksi kauppakumppaniksi Aasiassa. Intian merkitystä korostaa myös monipuolinen palvelukauppa, investoinnit ja suomalaisyritysten tuotannollinen toiminta Intiassa.

Raportin julkaisutilaisuudessa puhunut Intian Suomen suurlähettiläs Aladiyan Manickam puolestaan näki parhaimmat mahdollisuudet yhteistyölle ympäristöteknologiassa, jossa maan tarpeet ovat suuret. Intia on ollut myös kiinnostunut suomalaisesta ammatillisen koulutuksen järjestelmästä.

Ulkoasiainministeriö laati toimintaohjelman yhteistyössä muiden ministeriöiden ja suomalaisten Intia-toimijoiden kanssa. Aikaisemmin on laadittu Kiinaa, Venäjää, Yhdysvaltoja, Kanadaa ja Latinalaista Amerikkaa käsittelevät ohjelmat.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia