Talouskriisi ajanut miljoonia eurooppalaisia köyhyyteen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Talouskriisi ajanut miljoonia eurooppalaisia köyhyyteen

Punaisen Ristin kattojärjestön mukaan nykyisin myös entistä useammalla työssäkäyvällä on toimeentulovaikeuksia.

Talouskriisi on ajanut miljoonia eurooppalaisia köyhyyteen, jossa heillä on vaikeuksia hankkia ruokaa, lääkkeitä ja terveydenhoitoa, käy ilmi kansainvälisen Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kattojärjestö IFRC:n raportista.

Järjestön mukaan jopa työssäkäyvillä on yhä enemmän vaikeuksia elättää perheitään kohonneiden hintojen ja riittämättömien palkkojen vuoksi.

Kesällä 2012 Punaiset Ristit ja Puolikuut jakoivat ruokaa arviolta 3,5 miljoonalle ihmiselle 22 maassa. Yhdistysten järjestämästä ruokajakelusta riippuvaisten ihmisten määrä on lisääntynyt 75 prosentilla vuodesta 2009. Ruoan lisäksi yhdistyksiltä pyydetään apua vuokrien ja laskujen maksuun.

"Euroopalla on edessään suurin humanitaarinen kriisi kuuteen vuosikymmeneen. Ihmisten elämiä on syösty sekasortoon, ja asteittainen huononeminen näkyy miljoonien joutuessa elämään päivästä päivään ilman säästöjä tai puskuria odottamattomien kulujen varalle", järjestön pääsihteeri Bekele Gelata toteaa.

Nykyisen kriisin vaikutuksista kärsitään IFRC:n mukaan vielä vuosikymmeniä, vaikka talous kääntyisi nousuun. Järjestö varoittaa, että harkitsemattomat budjettileikkaukset saattavat heikentää terveydenhuoltoa ja ennalta ehkäisevää toimintaa, josta saattaa seurata suuria kustannuksia pitkällä aikavälillä. IFRC myös pelkää kasvaneen epätoivon lisäävän muukalaisvihaa ja horjuttavan luottamusta yhteiskuntajärjestelmään.

Raportissa kartoitettiin Punaisen Ristin ja Puolikuun kansallisten yhdistysten vastauksia talouskriisiin 28 EU-maassa sekä 14:ssä Balkanin, Itä-Euroopan ja Keski-Aasian maassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia