Thaimaan sotilashallinnolla pitkä ihmisoikeusrikkomusten lista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Thaimaan sotilashallinnolla pitkä ihmisoikeusrikkomusten lista

Amnestyn mukaan Thaimaan poikkeustilan sata ensimmäistä päivää ovat olleet täynnä ihmisoikeusloukkauksia pidätyksistä kidutukseen.

Thaimaan sotilashallinnon julistaman poikkeustilan sata ensimmäistä päivää ovat sisältäneet mielivaltaisia pidätyksiä, kidutusta, ilmaisun ja kokoontumisen vapauden rajoittamista ja epäreiluja oikeudenkäyntejä. Merkkejä lievennyksistä ei ole, sanoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Järjestö julkisti viime viikolla raportin, jossa käydään läpi toukokuussa vallan kaapanneen armeijan rikkomuksia. Sen mukaan poikkeustilan toukokuussa julistanut armeija on pidättänyt satoja ihmisiä mielivaltaisesti. Monet pidätetyistä ovat entisen hallituksen liittolaisia. Vaikka useimmat on vapautettu, he elävät nyt syyteuhan alla.

Amnesty on saanut myös todisteita esimerkiksi pidätettyjen hakkaamisesta, tukehduttamisesta ja valeteloituksista.

Yli viiden ihmisen kokoontumiset on kielletty, satoja nettisivuja on ajettu alas ja ihmisiä on uhattu vankilalla, mikäli he julkaisevat netissä mitään armeijaa kritisoivaa. Oikeudenkäyntien reiluus on uhattuna, sillä noin 60 ihmistä on syytteessä sotilastuomioistuimissa ilman oikeutta valittaa, raportissa kerrotaan.

Thaimaa on kärsinyt pitkään poliittisesta levottomuudesta. Toukokuussa armeija julisti poikkeustilan "vakauden ylläpitämiseksi" ja kaappasi sitten vallan. Elokuussa maan parlamentti valitsi pääministeriksi sotilasjuntan johtaja Prayuth Chan-ochan, joka on itse nimittänyt parlamentin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia