Tutkimus: Yhdysvaltain ympäristöliike on yhä valkoihoisten sisäpiiri | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tutkimus: Yhdysvaltain ympäristöliike on yhä valkoihoisten sisäpiiri

Amerikkalaisissa suurissa ympäristöjärjestöissä ei ole yhtään etnistä vähemmistöä edustavaa johtajaa, tutkimus suomii.

Etniset vähemmistöt ovat heikosti edustettuina amerikkalaisessa ympäristöliikkeessä lupauksista huolimatta. Vaikka etnisten vähemmistöjen rekrytointi ympäristöjärjestöihin on ajan mittaan kasvanut, tuoreen tutkimuksen mukaan ympäristöliike koostuu yhä valkoihoisista "sisäpiiriläisistä".

Etnisten vähemmistöjen edustajia arvioidaan olevan Yhdysvaltain väestöstä noin 36 prosenttia. He tukevat ympäristönsuojelua enemmän kuin valkoiset, mutta silti Michiganin yliopiston professorin Dorceta E. Taylorin tekemän tutkimuksen mukaan heitä on vain 12 prosenttia ympäristöjärjestöjen henkilökunnasta. Hallituksen ympäristöelimissä heitä on 15,5 prosenttia.

Tutkimuksessa tarkasteltiin 191:tä ympäristöjärjestöä, 74:ää hallituksen ympäristöelintä ja 28:ta säätiötä. Sen mukaan useimmat järjestöt sanovat arvostavansa etnistä monimuotoistamista, mutta käytännössä moni järjestö ei tee mitään sen edistämiseksi. Järjestöt eivät juuri tee yhteistyötä etnisiä vähemmistöjä edustavien järjestöjen kanssa, ja rekrytointi tapahtuu usein epämuodollisten verkostojen kautta.

Silloin, kun etnisiä vähemmistöjä palkataan, he ovat usein alemmissa asemissa. Yhdessäkään suurimmista järjestöistä johtohahmo ei edusta etnistä tai rodullista vähemmistöä, tutkimus suomii.

Sen sijaan ympäristöliike on edennyt paremmin naisten ottamisessa mukaan toimintaan. Silti yhä yli 70 prosenttia ylimmistä johtoviroista on miehillä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia