Ulkoministeriö ajaa alas verkkojulkaisu global.finland.fin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ulkoministeriö ajaa alas verkkojulkaisu global.finland.fin

Kehitysmaateemoista uutisoinut verkkojulkaisu lakkautetaan huonon kävijämääräkehityksen ja viestinnän muutosten vuoksi.

Suomalaisten kehitysyhteistyömedioiden kenttä kapenee ensi keväänä, kun ulkoministeriön kehitysviestintäosaston pitkään ylläpitämä global.finland.fi-verkkojulkaisu lopettaa toimintansa.

Ulkoministeriön kehitysviestinnän yksikön päällikön Seija Kinnin mukaan taustalla on muun muassa se, että verkkojulkaisun kävijämäärät eivät ole nousseet ponnistuksista huolimatta.

"Globalia on markkinoitu paljon viime vuosina, mutta kävijämäärät eivät ole lähteneet nousuun. Facebook-fanien määrässä on ollut kasvua, mutta se ei näy lukijamäärissä", hän kertoo.

Global.finland.fi on Suomen kehitysyhteistyöstä sekä yleisesti kehitysmaakysymyksistä uutisoiva julkaisu. Vuonna 1998 perustettua sivustoa käytiin lukemassa Kinnin mukaan viime vuonna vajaat 280 000 kertaa.

Sivuston päivitys lopetetaan huhtikuun lopussa kokonaan, mutta sen sisältö jää verkkoon.

Global.finland.fiä tuottava kehitysviestintäyksikkö työllistää ulkoministeriössä tällä hetkellä 12 ihmistä, jotka tekevät myös muita viestintäosaston töitä. Kinnin mukaan lakkauttaminen ei tuo mukanaan irtisanomisia.

Painopiste avoimuuteen

Kävijämäärät eivät Kinnin mukaan ole ainoa syy global.finland.fin alasajoon, vaan kyseessä on osa laajempaa muutosta. Ulkoministeriö on päättänyt uudistaa viestintäänsä muutenkin ja keskittyä verkkoviestinnässä jatkossa formin.fi-verkkopalveluun, jonka sisällöistä osa on ollut päällekkäisiä global.finland.fin kanssa.

Kinnin mukaan on myös mahdollista, että ulkoministeriön painettuna julkaistavalle Kehitys-lehdelle luodaan oma verkkosivu.

Formin.fi-sivusto puolestaan aiotaan uudistaa, ja parhaillaan ministeriössä arvioidaan sen nykyisiä sisältöjä. Kinnin mukaan tavoitteena on jatkossa lisätä avoimuutta kehitysyhteistyöstä.

"Suomalaiset kaipaavat mielipidetutkimusten perusteella selkeää perustietoa kehitysyhteistyötä ja siitä, mitä tuloksia on saatu aikaan. Näihin tullaan panostamaan jatkossa: mihin raha menee, miksi ja mitä sillä saadaan aikaiseksi", hän kertoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia