Ulkopuolisen avun tarve kasvaa Syyriassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ulkopuolisen avun tarve kasvaa Syyriassa

YK varoittaa yli neljän miljoonan ihmisen tarvitsevan pian humanitaarista apua.

YK on pyytänyt avun lahjoittajilta lisäapua humanitaarisen avun turvaamiseksi Syyriassa. Kriisin syventyessä jopa neljän miljoonan ihmisen ennustetaan tarvitsevan apua ensi vuoden alussa.

"Tulevien viikkojen aikana odotamme, että uuden lahjoittajat, erityisesti Persianlahden maista, tulevat esiin ja tukevat pyyntöä, kuten he ovat antaneet ymmärtää tekevänsä. Tarvitsemme heidän rahoitustukeaan", sanoi YK:n humanitaarisen avun johtaja John Ging Syyrian humanitaarista apua käsittelevässä foorumissa Genevessä.

Yhdysvallat on jo ilmoittanut 32 miljoonan lisärahoituksesta Syyriaan. Samoin Britannia ilmoitti antavansa noin 9,5 miljoonaa dollaria lisäapua.

Avuntarvetta lisää entisestään pian alkava talvi. YK korosti pyynnössään rahoituksen kiireellisyyttä, sillä ihmiset tarvitsevat alueella pikaisesti huopia, kerosiinia, liesiä, talvivaatteita ja materiaalia talvenkestäville teltoille.

Jo 20 kuukautta jatkunut sisällissodaksi kärjistynyt kansannousu on vaatinut ainakin 20 000 ihmisen hengen. Yli 400 000 ihmistä on paennut maasta ja tällä hetkellä yli 2,5 miljoonaa ihmistä tarvitsee humanitaarista apua.

Pakolaislasten koulunkänti uhattuna

Pelastakaa Lapset -järjestö on huolissaan kymmenistä tuhansista Syyriasta pakenevista lapsista, joilla ei ole mahdollisuutta koulunkäyntiin. Yli puolet maasta pakenevista on lapsia ja monilta on jäämässä kokonainen kouluvuosi väliin pitkittyneen kriisin takia. Mitä pidemmän aikaa lapset ovat poissa koulusta, sitä vaikeampaa heillä on sopeutua koulunkäyntiin uudelleen, järjestö sanoo.

Osassa Syyrian naapurimaista järjestöt ovat onnistuneet saamaan lapsia paikallisiin kouluihin. Kuitenkin yli 40 000 lapsella pelkästään Libanonissa ja Irakissa ei ole mahdollisuutta käydä koulua.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia