UM:ltä puolen miljoonan euron humanitaarinen tuki Ukrainaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

UM:ltä puolen miljoonan euron humanitaarinen tuki Ukrainaan

Avustuksella vahvistetaan Ukrainan Punaisen Ristin valmiutta vastata olemassa oleviin ja mahdollisiin tarpeisiin.

Suomen ulkoministeriö on myöntänyt 500 000 euron humanitäärisen tuen Punaisen Ristin kansainvälisen komitean Ukrainan avustusoperaatiolle. Kehitysyhteistyöbudjetin humanitäärisen avun määrärahoista otettu avustus välitetään Suomen Punaisen Ristin kautta.

Tuella pyritään vahvistamaan Ukrainan Punaisen Ristin valmiutta vastata olemassa oleviin ja mahdollisiin humanitäärisiin tarpeisiin. Järjestö on mielenosoitusten alkamisesta lähtien tarjonnut kriisin eri osapuolten uhreille ensiapua ja psykososiaalista tukea sekä auttanut yhdistämään tilanteen erottamia perheitä.

Myönnettyä avustusta käytetään myös Ukrainen Punaisen Ristin tiedotustoiminnan kehittämiseen. Levottomuuksien aikana järjestön avustajat joutuivat myös itse väkivallan ja ahdistelun kohteeksi. Järjestö pyrkiikin nyt tiedottamaan paremmin puolueettomasta roolistaan ja toimintansa humanitäärisistä periaatteista.

Suomi on myös aikeissa lähettää 10–20 siviilitarkkailijaa monitoroimaan maan ihmisoikeustilannetta ja raportoimaan vähemmistö- ja ihmisoikeuskysymyksistä. Tarkkailijat toimisivat osana Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjin puoli vuotta kestävää operaatiota.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia