Vajaa puolet maailman väestöstä netissä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vajaa puolet maailman väestöstä netissä

Netinkäyttäjien määrä kasvaa, mutta erot rikkaiden ja köyhien maiden välillä ovat yhä suuria.

Noin 3,2 miljardia ihmistä käyttää nettiä, mikä tarkoittaa noin 43,4:ää prosenttia maailman väestöstä. Kehitysmaissa netinkäyttäjien määrä on lähes tuplaantunut viidessä vuodessa, mutta ero rikkaisiin maihin on yhä suuri, käy ilmi YK:n televiestintäjärjestö ITU:n vuotuisesta raportista.

Viime viikolla julkaistun raportin mukaan 46 prosentilla maailman väestöstä on tämän vuoden loppuun mennessä nettiyhteys kotonaan. Kasvua on vuoteen 2010 verrattuna 16 prosenttiyksikköä. Kehittyneissä maissa nettiyhteys kotona on jo yli 80 prosentilla ja kehitysmaissa yli kolmanneksella väestöstä, mutta vähiten kehittyneissä maissa osuus on vain 6,7 prosenttia.

Netinkäytön yleistyminen on hidastunut viime vuosina, ja maailma ei raportin mukaan olekaan saavuttamassa ITU:n tavoitteita, joiden mukaan muun muassa kehitysmaiden kotitalouksista puolella pitäisi vuoteen 2020 mennessä olla nettiyhteys.

Raporttiin sisältyvän informaatioteknologian käyttömahdollisuuksia ja -taitoja mittaavan indeksin mukaan parhaita it-maita ovat Etelä-Korea, Tanska ja Islanti. Suomi on sijalla 12. Huonoimmin pärjäävät Afrikan maat, joista suurin osa on indeksin huonoimmin pärjäävän neljänneksen joukossa. Indeksissä on mukana 167 maata, joista viimeisellä sijalla Tšad.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia