Vastaanottokeskuksia avataan lisää | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vastaanottokeskuksia avataan lisää

Turvapaikanhakijoiden määrä kasvaa, joten Maahanmuuttovirasto avaa Suomeen uusia vastaanottokeskuksia.

Maahanmuuttovirasto avaa nyt uusia vastaanottokeskuksia turvapaikanhakijoiden määrän kasvettua. Suomessa toimii tällä hetkellä 25 vastaanottokeskusta, jotka ovat ääriään myöten täynnä.

Uusia vastaanottokeskuksia avataan ainakin pääkaupunkiseudulle, Kouvolaan, Kontiolahdelle, Lappajärvelle ja Halikkoon. Forssan kaupunki äänesti alkuviikosta vastaanottokeskusta vastaan.

Nykyisten noin 4 500 majoituspaikan lisäksi tarvetta on noin 2 000 uudelle paikalle. Vastaanottokeskuksen avaamisesta vastaavat kunnat yhdessä paikallisen Punaisen Ristin kanssa.

Suunniteltujen vastaanottokeskusten ympärillä asuvat ihmiset ovat vaatineet Maahanmuuttovirastolta lisätietoa siitä, miten asukkaiden tulisi tulijoiden kanssa toimia. Keskuksien avaamispäätös herätti ihmisissä sekä auttamishalua että huolta turvallisuudesta, mutta viraston tiedotustilaisuus koettiin puutteelliseksi.

Turvapaikanhakijoiden viime vuosina kasvanut merkittävästi koko Euroopassa. Turvapaikkahakemukset teollisuusmaihin kasvoivat viime vuonna 45 prosenttia edellisvuodesta ja tänä vuonna niiden odotetaan kasvavan entisestään.

Myös Suomessa turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut merkittävästi verrattuna aiempiin vuosiin. Suomesta on hakenut turvapaikkaa tänä vuonna jo lähes 6000 ihmistä, kun koko viime vuonna hakijoita oli vain 3651. Suomeen tulijoita on eniten Irakista, Somaliasta, Albaniasta ja Afganistanista.

Silti hakijoiden määrät Suomessa ovat vaatimattomia verrattuna muihin eurooppalaisiin maihin. Esimerkiksi Ruotsista haki viime vuonna turvapaikkaa noin 80 000 ihmistä. Saksa arvioi turvapaikanhakijoiden määrän tänä vuonna jopa nelinkertaistuvan eli hakijoita olisi yhteensä 800 000. Suurimpia vastaanottajamaita ovat Euroopassa Ruotsin ja Saksan lisäksi Ranska ja Italia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia