YK:n ihmisoikeusvaltuutettu järkyttyi albiinoväkivallasta Tansaniassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu järkyttyi albiinoväkivallasta Tansaniassa

Yksinomaan tammikuun lopusta alkaen neljä albiinoa on joutunut vainon uhriksi. Heistä nuorin oli seitsemän kuukautta vanha.

YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Navi Pillay on ilmaissut järkytyksensä Tansaniassa raportoitujen albiinomurhien ja heidän kohtaamansa väkivallan johdosta.

Tansaniassa on raportoitu yksinomaan tammikuun lopulta eteenpäin neljä albiinoihin kohdistunutta hyökkäystä, joista kolmessa kohteena on ollut lapsia. Tansaniassa albiinoja on vainottu ja murhattu jo pitkään, sillä heidän ruumiinosillaan uskotaan olevan taikavoimia.

"Tuomitsen nämä järkyttävissä olosuhteissa tehdyt julkeat murhat ja hyökkäykset, joissa eläviä ihmisiä ja jopa lapsia on paloiteltu", sanoi Navi Pillay lehdistötiedotteessaan.

Tansanian viranomaiset tutkivat tällä hetkellä kolmea tapausta, mutta onnistuneet syytteiden nostot ovat olleet perinteisesti harvinaisia. Tansaniassa vuodesta 2000 asti raportoidusta 72 albiinomurhasta, vain viidessä nostettiin syyte.

Pillay vaatii nyt viranomaisia tehokkaampiin toimenpiteisiin rikosten ehkäisemiseksi sekä koulutuskampanjoita taikauskomusten poistamiseksi. Samalla valtion tulee tarjota albiinoille oikeudellista tukea sekä terveydellistä ja psykososiaalista hoitoa, Pillay sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia