Mielipiteitä, analyyseja ja taustoja

Johtaako ministerin kiirastuli toimenpiteisiin verovälttelyn estämiseksi?

26.08.2014
Verolainsäädäntö ei kohtele kansalaisia tällä hetkellä yhdenvertaisesti, kirjoittaa Henri Telkki.

Onko väkivalta joskus sallittua?

25.08.2014

Syy rauhanliikkeen toimintakykyäkin rapauttavaan marginalisoitumiseen on, että monilla ihmisillä on sen toimista vajavainen tai jopa väärä käsitys, kirjoittaa Timo Virtala.

Perusasioista Israel–Palestiina-konfliktista ja sen uutisoimisesta

22.08.2014

Helsingin Sanomat on maamme suurin päivälehti, jolla on perustavanlaatuisia ongelmia taustoittaessaan Israelin ja Palestiinan tilannetta, kirjoittaa Syksy Räsänen.

Tietoyhteiskunta pythonin nahan alla

21.08.2014

Sambiassa asioita tehdään kuten sata vuotta sitten, ja samaan aikaan seurataan kiinalaista kungfu-sarjaa tai kansainvälistä ilmastonmuutoskeskustelua.

Viimeinen villi marjakesä?

20.08.2014

Nykyiseen hallitusohjelmaan on kirjattu, että tavoitteena on nostaa Suomi yritysvastuun edelläkävijäksi. Siihen istuu heikosti haavoittuvaisten ja riippuvaisten marjanpoimijoiden hyväksikäyttö, kirjoittaa Päivi Mattila.

Energiaresurssien moninainen niukkuus

19.08.2014

Ilmastonmuutos ja energiaresurssien niukkuus nähdään helposti vaihtoehtoisina huolenaiheina. Tämä jännite on kuitenkin näennäinen, kirjoittaa ympäristöfilosofi Ville Lähde.

Sata vuotta Sarajevosta

15.08.2014

Kuvaus EU:sta rauhanprojektina ei ole pitänyt paikkaansa enää neljännesvuosisataan, kirjoittaa Rauhankasvatusinstituutin puheenjohtaja Aarni Tuominen.

Näkökulma: Kärsivä Gaza

13.08.2014

Gazan tuhoamisella täytyy olla muita tavoitteita kuin Israelin kansalaisten turvallisuus ja hyvinvointi, pohtii Hannu Reime.

Näkökulma: Koulutus kriisissä

11.08.2014

Esimerkiksi Tansaniassa opettajankoulutus kestää vain vuoden. Määrän sijasta koulutuskriisin ratkaisemisessa onkin erityisen tärkeää panostaa laatuun, kirjoittaa Elisa Vepsäläinen.

Näkökulma: Tule apuun, valkoinen mies!

04.08.2014

Auttamisesta on tullut teollisuudenala, kritisoi Sini Savolainen.