Tabletti korvaa koulukirjoja Norsunluurannikolla
Pieni tablettitietokone korvaa pian repullisen oppikirjoja Norsunluurannikon kouluissa – tai ainakin niillä oppilailla, joilla on varaa yli 200 euron laitteeseen.
(IPS) -- Pieni tablettitietokone korvaa pian repullisen oppikirjoja Norsunluurannikon kouluissa – tai ainakin niillä oppilailla, joilla on varaa yli 200 euron laitteeseen.
Thierry N'Doufou halusi uudistaa Norsunluurannikon kouluopetusta ja kaventaa digikuilua suhteessa vauraampiin maihin. Hän innosti it-yrityksensä Siregexin kehittämään kahdeksantuumaisen Qelasy-tabletin.
Qelasy tarkoittaa luokkahuonetta useilla afrikkalaisilla kielillä. Laitteelle on digitoitu Norsunluurannikon kouluissa käytettävät oppikirjat. "Lisäsimme kuvia ja videoita elävöittääksemme oppimiskokemusta", N'Doufou kertoo.
Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävä laite kootaan Kiinassa. Qelasyn on määrä tulla markkinoille toukokuussa, ja ennakkoarvio hinnasta on reilut 200 euroa.
Pieni keskiluokka
N'Doufou uskoo, että valtio hankkii jonkin verran laitteita koulujen käyttöön. Omaan tablettiin on varaa harvalla lapsella, sillä yli 40 prosenttia Norsunluurannikon asukkaista elää köyhyydessä.
Keskiluokkaisiksi määritellään noin kymmenesosa yli 20 miljoonasta asukkaasta. Heidän päiväansionsa vaihtelevat 1,44 eurosta 14,40 euroon.
Qelasyn suunnittelussa on huomioitu paikalliset olosuhteet. "Laite on suojattu kaikilta vaaroilta, joille ilman koulukyytiä elävä afrikkalaislapsi altistuu: vesiroiskeilta, pölyltä, kosteudelta ja kuumuudelta", N'Doufou sanoo.
Laite toimii vanhempien tai opettajan ohjauksessa, ja he voivat antaa lasten pelata tietokonepelejä tai surfata netissä ennalta määrätyn ajan. Sähköisestä kaupasta voi ostaa erilaisia sovelluksia ja oppimateriaaleja.
Mistä sähköä?
Siregexin markkinointijohtaja Fabrice Dan kertoo, että firma kaavailee tabletilleen opetuksen ohella muita käyttötarkoituksia esimeriksi maatalouden tai mikroluottotoiminnan apuna. Markkinoita uskotaan löytyvän myös naapurimaista.
Suurin kompastuskivi on sähkön puute. Maailmanpankin mukaan vain 59 prosenttia Norsunluurannikon asukkaista on sähkönjakelun piirissä. Qelasy toimii kahdeksan tuntia yhdellä latauksella.
N'Doufou ei lannistu. "Energiapulasta huolimatta 80 prosentilla asukkaista on kännykkä. Kylissä keksitään kyllä ratkaisu tähänkin ongelmaan."
Lisää uusi kommentti
Lue ohjeet ennen kommentointia