Lääkeyritys Orion ja Plan yhteistyöhön Itä-Timorissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lääkeyritys Orion ja Plan yhteistyöhön Itä-Timorissa

Lääkealan yritys Orion ottaa kummilapsia eri yksiköilleen ja rahoittaa Planin lasten varhaiskasvatusta tukevaa hanketta Aasiassa.

Lääkealan yritys Orion on nyt Planin tukija. Orion rahoittaa Itä-Timorin saarivaltiossa Aasiassa hanketta, jossa tuetaan lasten varhaiskasvatusta, Plan Suomi Säätiö kertoo.

Hankerahoituksen lisäksi Planille tulee joukko uusia kummeja, kun Orionin eri yksiköt saavat omat kummilapsensa.

"Orion on kansainvälinen yritys, joka panostaa ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Nämä ovat myös lasten varhaiskasvatuksen kulmakiviä. Yhteistyöllä on merkitystä itätimorilaisille lapsille mutta myös Planin työlle yleisemmin", sanoo Planin pääsihteeri Riitta Weiste.

Itä-Timorin hankkeessa rakennetaan maan Aileun ja Lautemin alueille kestävää varhaiskasvatusjärjestelmää. Itä-Timor on Aasian köyhin valtio, jossa 40 prosenttia väestöstä elää köyhyysrajan alapuolella. Vain 2 prosenttia alle 5-vuotiaista lapsista on varhaiskasvatuspalveluiden parissa.

Varhaiskasvatuksella – eli lapsen ensimmäisten elinvuosien kasvatuksella, ravinnolla, terveydenhuollolla ja hygienialla – on ratkaiseva vaikutus lapsen kehitykseen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia