MTV ja YK kampanjoivat lasten riistoa vastaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

MTV ja YK kampanjoivat lasten riistoa vastaan

Puertoricolainen yhtye Calle 13 lähti lapsikauppaa vastustavan kampanjan keulakuvaksi.

Yli puoli miljoonaa lasta on YK:n arvion mukaan joutunut ihmiskaupan uhriksi Latinalaisessa Amerikassa.

Viihdejätti MTV ja YK:n lastenjärjestö Unicef ovat yhdistäneet voimansa lapsiin kohdistuneen hyväksikäytön ja ihmiskaupan kitkemiseksi.

MTV Exit -kampanjan tarkoituksena on valistaa Latinalaisen Amerikan ja Yhdysvaltojen espanjankielisiä nuoria viihteen ja sosiaalisen median avulla. Hankkeen keulakuvayhtyeenä toimii puertoricolainen yhtye Calle 13, joka on moninkertainen Grammy-voittaja latinomusiikin sarjassa.

Calle 13:n laulaja ja lauluntekijä René Pérez Joglar kertoo lähteneensä mukaan kampanjaan saatuaan tietoa lapsityöstä ja lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän kuvaa ongelmaa tämän vuosisadan orjuudeksi.

"Lapset ovat kehityksen tulevaisuus kaikissa maissa", Joglar muistuttaa.

MTV Exit -hanke on aikaisemmin tuottanut hyviä tuloksia Itä-Euroopassa ja Aasiassa. Hankkeen johtaja Simon Goff luottaa Calle 13:n uskottavuuteen Latinalaisessa Amerikassa.

"Heillä on vahva ja suora kontakti nuorisoon. Kun viesti tulee joltakin, jota kunnioittaa, se tehoaa eri tavalla."

Ihmiskauppa on maailman kolmanneksi tuottavin rikollisuuden ala. Kansainvälinen työjärjestö ILO arvioi, että ihmiskauppiaiden kynsiin on päätynyt yhteensä 2,4 miljoonaa ihmistä.

Tyypillinen ihmiskaupan uhriksi joutuva nuori haaveilee paremmasta elämästä toisessa maassa ja on altis hyväksikäyttäjien valheille. Luvatun opiskelu- tai työpaikan sijaan nuoren kohtalona on usein päätyä huumattuina lapsiprostituution, pakkotyön tai muun rikollisen toiminnan pariin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia