Obaman ulkopolitiikka ollut Latinalaiselle Amerikalle pettymys | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Obaman ulkopolitiikka ollut Latinalaiselle Amerikalle pettymys

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on jatkanut samaa ulkopoliittista linjaa Latinalaisen Amerikan suhteen kuin edeltäjänsä George W. Bush.

Yhdysvaltojen Latinalaista Amerikkaa koskevaan ulkopolitiikaan ei ole Barack Obaman aikana tullut mantereen asukkaiden odottamaa ja Obaman vaalikampanjoissa lupaamaa muutosta, kirjoittaa CEPR-tutkimuslaitoksen johtaja Mark Weisbrot uudessa tutkimuksessaan.

Weisbrotin mukaan Obaman valinta presidentiksi vuonna 2008 herätti Latinalaisen Amerikan päämiesten keskuudessa suuria toiveita mantereen historiallisesti epätasapainoisen politiikan muuttumisesta.

Hallituksen vaihtuminen nähtiin mahdollisuutena maiden välisten suhteiden parantumiselle. Yhdysvaltojen poliittisen linjan muuttumattomuus on näin ollut pettymys Latinalaisen Amerikan alueen asukkaille ja päättäjille, Weisbrot sanoo.

Hyvä esimerkki presidentti George W. Bushin hallituksen linjan säilymisestä näkyy Bolivian ja Yhdysvaltojen välisessä politiikassa: maiden välillä ei edelleenkään ole suurlähettilässuhdetta.

Mantereen asukkaille poliittisen linjan muuttumattomuus on Weisbrotin mukaan selvää myös Obaman hallituksen tuesta Hondurasin sotilasvallankaappaukselle, puuttumisessa Haitin presidenttipeliin, viileässä suhtautumisessa Venezuelan vasemmistohallitukseen ja päätöksessä rakentaa sotilastukikohtia Kolumbiaan, Weisbrot toteaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia