Uusi kestävän kehityksen ajatushautomo nuorille innostaa ajattelemaan ekologisesti | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Uusi kestävän kehityksen ajatushautomo nuorille innostaa ajattelemaan ekologisesti

Suomen luonnonsuojeluliitto on perustanut nuorille suunnatun ajatushautomon, joka keskittyy kestävään kehitykseen. "Emme voi vain korjata jo tehtyjä virheitä, vaan meidän täytyy myös ennakoida tulevaa ja rakentaa yhdessä kestävämpää elämäntapaa”, hankkeen koordinattori sanoo.

Polkupyörä ja ekokassi

Uuden ajatushautomon tarkoituksena on etsiä ekologisia ratkaisuja arkeen. Kuva: Gustavo Peres / CC BY-NC 2.0.

Suomen luonnonsuojeluliitto on perustanut uuden, kestävään kehitykseen keskittyvän ajatushautomon. Hankkeen rahoittajana toimii Sitra.

Tankki-niminen ajatushautomo on suunnattu 15–25-vuotiaille nuorille. Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan tavoitteena on innostaa uusia ihmisiä mukaan luonnonsuojelutyöhön, nostaa esiin hyvien kulutusvalintojen ja jakamisen, kierrättämisen ja korjaamisen positiivisia ympäristövaikutuksia sekä luoda uusia toimintamalleja ympäristötyöhön ja luonnonsuojeluun.

”Luonnonsuojelu ei ole vain metsien suojelua – ilmastonmuutos, ruoantuotannon haasteet, lentomatkailuun liittyvät päästökysymykset ja pikamuodin ongelmat koskettavat meistä jokaista. Emme voi vain korjata jo tehtyjä virheitä, vaan meidän täytyy myös ennakoida tulevaa ja rakentaa yhdessä kestävämpää elämäntapaa”, sanoo hankkeen koordinaattori Hanna Linkola tiedotteessa.

Tankin toiminta keskittyy aluksi vaatteisiin, ruokaan ja matkustukseen. Muodin ja vaatekysymysten mentorina toimii trashionista ja ekologisen vaatehuollon asiantuntija Outi Les Pyy, ruokaan liittyvistä ympäristöongelmista ja paremmista ratkaisuista kertoo suojeluasiantuntija Annukka Valkeapää WWF:ltä. Matkustuksen teemaryhmän opastajana toimii luontokuvaaja ja outdoor-toimittaja Marinella Himari.

Mentorien lisäksi nuoret tapaavat hautomotoiminnan aikana myös muita asiantuntijoita, yrityksiä ja aktivisteja.

Tankin toiminta käynnistyy tänä vuonna Helsingissä, Rovaniemellä ja Jyväskylässä, ja ensimmäisiä osallistujia haetaan juuri. Tulevina vuosina toimintaa on tarkoitus laajentaa myös muihin kaupunkeihin.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia