Amnesty: Palestiinalaisvangin vapautuspäätös ei riitä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amnesty: Palestiinalaisvangin vapautuspäätös ei riitä

Khader Adnan tarvitsee lääkärin hoitoa 66-päiväisen nälkälakkonsa jälkeen.

Israelin päätös vapauttaa nälkälakossa ollut palestiinalaisvanki huhtikuun puoliväliin mennessä on riittämätön, sanoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International.

Palestiinalainen Khader Adnan lopetti 66-päiväisen nälkälakkonsa tiistaina. Hän pääsi viranomaisten kanssa sopimukseen siitä, että hänet vapautetaan huhtikuun 17:nä ellei häntä vastaan löydy todisteita.

Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan vt. johtajan Philip Lutherin mukaan Adnan tarvitsee kuitenkin välitöntä terveydellistä apua nyt, sillä hän on yhä hengenvaarassa eikä häntä voi pitää turvallisuusuhkana. Niinpä hänet pitäisi vapauttaa heti.

Khader Adnan pidätettiin joulukuussa. Kyseessä oli niin sanottu hallinnollinen pidätys, jonka varjolla ihmisiä voidaan Israelissa pitää vangittuna jopa puoli vuotta ilman syytettä. Adnan oli aiemmin tuomittu Islamilainen jihad -järjestön tukemisesta, mutta nyt häntä vastaan ei ole nostettu syytettä. Siksi hän aloitti nälkälakon.

Adnanin puolesta ehdittiin järjestää mielenosoituksia, ja ihmisoikeusjärjestöjen lisäksi myös EU ja YK ehtivät jo ilmaista huolensa pidätyksestä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia