Avustusjärjestöjen rahat hupenevat Syyriassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Avustusjärjestöjen rahat hupenevat Syyriassa

Talven tulo lisää avustustarvetta Syyrian yhä jatkuvassa kriisissä. Avustuskukkaron pohja ammottaa kuitenkin tyhjyyttään.

Kylmenevä sää lisää pakolaisten hätää Syyriassa ja sen naapurimaissa. Samaan aikaan pitkään jatkunut kriisi vaikeuttaa avustusjärjestöjen rahatilannetta ja hankaloittaa avustustyötä, kertoo Pelastakaa Lapset ry.

Viime kuussa YK kääntyi lahjoittajien puoleen humanitaarisen avun turvaamiseksi talven varalle. Pelastakaa Lasten mukaan auttamiseksi tarvittavasta rahasummasta puuttuu tällä hetkellä yli 200 miljoonaa dollaria, eli noin 154 miljoonaa euroa.

"Syyrian pakolaisilta kuulemamme tarinat kertovat, että kriisi pahenee nopeasti. Joka päivä tulee uusia pakolaisia, mutta rahoitusta heidän auttamisekseen ei yksinkertaisesti ole", kertoo järjestön humanitaarisen avun suunnittelija Rea Noponen.

Avustusjärjestöt ovat toimittaneet pakolaisalueille syksyn aikana huopia, ruokapaketteja ja hygienia- ja keittotarvikkeita. YK:n apulaisjärjestö UNHCR on vahvistanut telttoja ja rakentanut myrskynkestäviä viemärijärjestelmiä.

UNHCR:n mukaan pakolaiseksi rekisteröityneitä syyrialaisia on tällä hetkellä yli 470 000 henkeä. Lisäksi useiden satojen tuhansien on arvioitu vielä olevan pakolaisena ilman rekisteröitymistä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia