Järjestöt: CIA pahentanut Pakistanin polioepidemiaa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Järjestöt: CIA pahentanut Pakistanin polioepidemiaa

Tiedustelupalvelu on kääntänyt jo valmiiksi epäluuloisen väestön avustusjärjestöjä vastaan, sanoo yhdysvaltalainen InterChange.

Kahtasataa yhdysvaltalaista avustusjärjestöä edustava InterAction sanoo maan keskustiedustelupalvelu CIA:n kantavan osavastuun Pakistanin polioepidemian rajusta muutoksesta huonompaan.

Järjestöjen mukaan CIA pilasi kansainvälisten avustusjärjestöjen mainetta jo ennalta epäluuloisen väestön keskuudessa valerokotuskampanjalla, joka oli osa Osama bin Ladenin surmaamiseen johtanutta operaatiota.

Pakistan on yksi kolmesta maailman maasta, jossa polion vastainen kamppailu ei ole edennyt, ja InterActionin mukaan rokotuksien jakaminen ja avun perille saaminen on vaikeutunut huomattavasti sen jälkeen, kun tiedot valerokotuksista tulivat julkisuuteen viime kesänä

"Humanitaarisen työn hyväksikäyttö kyseenalaistaa kaikkien sitä tekevien toimijoiden aikomukset ja rehellisyyden Pakistanissa", CIA:lle lähetetyssä kirjeessä sanotaan.

"Tämä vaikeuttaa kansainvälisen yhteisön ponnisteluja polion hävittämiseksi, tärkeiden terveyspalveluiden tuottamiseksi ja hätäavun toimittamiseksi kriisien aikana, kuten Pakistania viimeisen kahden vuoden aikana koetelleiden tulvien aikana", järjestö sanoo.

Koalition mukaan ulkomaalaisten työntekijöiden turvallisuus on nyt entistä enemmän vaakalaudalla. Avustustyötä tekevä Lääkärit ilman rajoja tuomitsi valekampanjat samoista syistä jo viime vuoden heinäkuussa.

Polio on katoamassa monista muista vielä vähän aikaa sitten kriittisiksi viruspesäkkeiksi luokitelluista maista, mutta se on edelleen todellinen uhka Pakistanissa, jossa tartuntaluvut olivat maailman korkeimmat vuonna 2011.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia