Kansainvälinen ay-liike seisoo Andy Hallin takana | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kansainvälinen ay-liike seisoo Andy Hallin takana

Ammattiyhdistysliikkeen kansainvälinen kattojärjestö ITUC on ilmaissut huolensa Finnwatchille selvityksen kirjoittaneen tutkijan ajojahdista Thaimaassa.

Ammattiyhdistysliikkeen maailmanjärjestö ITUC:ista on tullut viimeisin merkittävä tukija Thaimaassa syytteeseen joutuneelle Finnwatchin tutkija Andy Hallille.

ITUC vaatii lausunnossaan Hallin vastaisista syytteistä luopumista, sananvapauden kunnioittamista Thaimaassa ja ihmisoikeuspuolustajien suojelua.

Hallia vastaan nostetut syytteet perustuvat tammikuussa julkaistuun raporttiin, jossa selvitettiin Pirkka- ja Rainbow-ananasmehujen alihankitaketjujen työoloja Thaimaassa. Raportissa paljastui Natural Fruit -yrityksen syyllistyneen ihmiskauppaan, lapsityövoiman käyttöön ja pakkotyöhön.

Raportin julkaisun jälkeen Natural Fruit nosti Hallia vastaan syytteet tehtaan maineen vahingoittamisesta ja väärän tiedon levittämisestä. Yhtiö vaatii Hallilta miljoonakorvauksia ja häntä uhkaa jopa seitsemän vuoden vankeustuomio.

Parhaillaan käynnissä oleva oikeudenkäynti alkoi huhtikuun alussa.

Useat ammattiliittojen kattojärjestöt ovat jo aiemmin antaneet tukensa Hallille ja muun muassa Suomen EU-edustajat Satu Hassi ja Sari Essayah ovat pitäneet asiaa esillä EU:ssa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia