Merkittävä kiinalainen naisaktivisti tuomittu uudelleenkoulutusleirille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Merkittävä kiinalainen naisaktivisti tuomittu uudelleenkoulutusleirille

Amnesty Internationalin mukaan Kiinan viranomaiset määräävät edelleen aktivisteja leireille ilman oikeudenkäyntiä.

Kiina määrää edelleen toisinajattelijoita työleirelle ilman oikeudenkäyntejä, kertoo Amnesty International. Järjestön mukaan satojatuhansia ihmisiä on suljettuna leireille, joita kutsutaan nimellä "uudelleenopiskelu työn kautta".

Yksi työleirille joutuneista on naisaktivisti Mao Hengfeng, joka on kampanjoinut muun muassa yhden lapsen politiikkaa ja pakkohäätöjä vastaan Kiinassa. Viranomaiset ovat määränneet Hengfengin puoleksitoista vuodeksi työleirille jo toistamiseen. Hengfeng on pidätetty useita kertoja ja työleirille hänet tuomittiin edellisen kerran vuonna 2010.

Amnesty International katsoo Hengfengin olevan mielipidevanki ja vaatii hänen välitöntä vapauttamista. Järjestön mukaan Hengfengiä ja muita leireille tuomittuja myös kidutetaan leireillä.

Amnestyn saamien raporttien mukaan ainakin 130 ihmistä on pidätetty tai heille on asetettu rajoituksia pelkästään syyskuun aikana. Viime kuussa järjestö kertoi aktivistien vangitsemisesta ja häädettyjen pahoinpitelyistä lisääntyneiden pakkohäätöjen yhteydessä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia