Saudi-Arabia jatkaa protestien tukahduttamista | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Saudi-Arabia jatkaa protestien tukahduttamista

Turvallisuusviranomaiset heittivät vankilaan 176 mielenosoittajaa, jotka vaativat vapautettavaksi helmikuussa vangittuja mielenosoittajia.

Viranomaiset ovat vanginneet 176 rauhanomaiseen mielenosoitukseen osallistunutta miestä ja naista Saudi-Arabian Buraidassa, kertoo Amnesty.

Mielenosoittajat vaativat helmikuussa rauhanomaiseen mielenosoitukseen osallistuneiden yli 50 naisen ja lapsen vapauttamista. He ovat olleet tutkintavankeudessa helmikuusta lähtien.

Helmikuun mielenosoittajat vaativat terrorismista epäillyille vangituille sukulaisilleen oikeudenmukaisempaa kohtelua. Vangeille ei järjestetä julkisia oikeudenkäyntejä, eikä heillä ole oikeutta asianajajaan. Vankeudessa olot ovat huonot ja heitä kidutetaan.

"Saudi-Arabian hallituksen tulisi lopettaa rauhanomaisten mielenosoittajien vainoaminen ja vapauttaa välittömästi ilman oikeudenkäyntiä ihmiset, jotka ovat ainoastaan harjoittaneet ihmisoikeuttaan" vaatii Amnesty Internationalin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan ohjelmajohtaja Peter Luther.

Mielenosoitukset ja hallituksen kritisoiminen on kielletty Saudi-Arabiassa arabikeväästä lähtien. Ne ovat kuitenkin lisääntyneet merkittävästi ja tämän vuoden puolella mielenosoituksia on ollut useita. Aktivisteja on kohdeltu huonosti ja jopa lapsia on vangittu.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia