Faces liputtaa monikulttuurisuuden puolesta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Faces liputtaa monikulttuurisuuden puolesta


Faces Etnofestival haluaa tänä vuonna vastata voimistuneeseen maahanmuuttajavastaiseen ja rasistiseen
ilmapiiriin puhumalla monikulttuurisuuden puolesta. 23.-25.7. pidettävällä festivaalilla on mukana esiintyjiä Ugandasta Tiibetiin.

Etnomusiikkiin ja monikulttuuriseen taiteeseen keskittyvä Faces Etnofestival haluaa tänä vuonna vastata erityisesti voimistuneeseen maahanmuuttajavastaiseen ja rasistiseen ilmapiiriin. 23.-25.7. Raaseporin Gumnäsissä pidettävän festivaalin teema on "We shall overcome", jolla Faces haluaa puhua monikulttuurisuuden puolesta.

Perinteisten esiintyjien lisäksi festivaali tarjoaa työpajoja sekä taidetta monessa eri muodossa. Työpajoissa voi tutustua muun muassa kansanlaulun estetiikkaan sekä joogaan ja meditaatioon. Kiamars Baghbani kertoo itämaisista solmutekniikoista ja tiibetiläinen Dorjee Tsering esittelee perinteisiä tiibetiläisiä soittimia.

Festivaalin tanssi- ja performanssiohjelmaa edustaa muun muassa Anna Fjält, joka esittää kalevalaista runolaulua ja rekilauluja. Venäläinen Funk U esittää progressiivista tanssiteatteria, tanssiryhmä Ta'uruan esityksessä taas matkataan Tyynenmeren saarille.

Lapsille askartelua

Ohjelmassa on myös runonlausuntaa – kielivaihtoehtoja on suomesta muun muassa persiaan ja kurdiin. Lapsille festivaali tarjoaa esimerkiksi luonnonmateriaaleista askartelua, sirkustyöpajan sekä käsinukkien ja keppihevosten tekoa.

Luvassa on myös katusoiton SM-kisat, jossa kilpailijat soittavat ympäri festivaalialuetta koko festivaalin ajan. Yleisö äänestää finaalissa voittajan.

Faces pidetään Raaseporin Gumnäsissä noin 10 kilometrin päässä entisestä paikasta Billnäsistä. Viime vuonna festivalilla oli noin 12 000 kävijää.

Musiikkia ympäri maailman:

Transkaakko

Turkulainen Transkaakko on omien sanojensa mukaan kiinnostunut tarttuvista melodioista, balkanilaisista rytmeistä ja sointikokeiluista. Mukana on eksoottisia soittimia, kuten sähköbusuki, baglama ja çümbüs.

Bogolo

Rummuilla ja kellosoittimilla musisoivan suomalais-senegalilaisen yhtyeen musiikki pohjautuu länsiafrikkalaiseen kansanmusiikkiin.

Sattuma

Venäjän Karjalan tunnetuin folk-yhtye soittaa muun muassa kanteletta, paimenhuiluja ja säkkipilliä ja laulaa suomen, karjalan ja venäjän murteilla. Petroskoilaisessa yhtyeessä on muusikoita kahdessa sukupolvessa.

Mad Ice

Useita albumeita julkaissut ugandalainen Mad Ice sekoittelee afro-groovea, soulia ja poppia. Hänen hiteistään on tullut Itä-Afrikan suosituimpia.

Markscheider Kunst

Saksankielisestä nimestään huolimatta pietarilainen yhtye sekoittaa musiikissaan muun muassa skata ja reggaeta. Bändi on esiintynyt Faces-festareilla useampaan otteeseen.

Lue lisää Facesista: http://www.faces.fi/sumuSHOP/splash.php

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia