Terveysmajat pelastavat Senegalissa
Syrjäseutujen terveysyksiköillä on merkittävä vaikutus erityisesti äitien ja lasten terveydenhuoltoon.
Senegalin syrjäseuduille pystytetyillä terveysyksiköillä on merkittävä vaikutus yli miljoonan ihmisen terveyteen, Plan Suomi Säätiö kertoo.
Järjestön tukemien terveysmajojen merkitystä kuvaa muun muassa tartuntatauteja vastaan rokotettujen lasten osuus. Se on noussut 90 prosenttiin viiden vuoden takaisesta 53 prosentista.
Sairaaloiden ja terveyspalveluiden ulottumattomissa oleville alueille pystytetyt terveysyksiköt tarjoavat äitiysterveyteen, lasten terveyteen ja ravintoon liittyviä palveluita sekä malarian hoitoa ja rokotuksia. Planin mukaan Senegalissa on myös kokeiltu kännyköiden hyödyntämistä terveydenhuollossa. Matkapuhelimen omistaville äideille ja perheille on lähetetty tekstiviestejä hoidosta ja rokotuksista.
Terveysmajat kuuluvat viisivuotiseen ohjelmaan, joka on suunniteltu vahvistamaan Senegalin terveysjärjestelmää ja tavoittamaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevat. Sitä rahoittaa Yhdysvallat kehitysyhteistyövaroistaan ja sen toteuttaa Plan yhteistyönä muiden kansalaisjärjestöjen kanssa.
"Yhteisökeskeinen terveydenhoito on tärkeässä asemassa, kun yritetään parantaa miljoonien elämää eri puolilla maailmaa", sanoo Planin Senegalin maajohtaja Mie Takaki.
Takakin mukaan ohjelma on muutakin kuin puhetta. "Se vaikuttaa yli miljoonan ihmisen terveydenhoitoon sijoittamalla ihmisresursseja sinne, missä niitä tarvitaan. Samalla sekä yhteisöt että olemassa olevat terveysjärjestelmät vastuutetaan, millä voi olla merkittävä vaikutus lasten elämään."
Lisää uusi kommentti
Lue ohjeet ennen kommentointia