Veroparatiisit nousemassa Maailmapankin asialistalle
Norja on nostanut veroparatiisiongelman ulkopolitiikkansa kärkiteemoihin ja saanut Maailmanpankin aloittamaan ensimmäisen tutkimushankeensa globaaleista likaisen rahan virroista.
Norjan hallitus on nostanut veroparatiisiongelman ulkopolitiikkansa kärkiteemoihin. Työ tuotti tällä viikolla tulosta, kun Norja sai Maailmanpankin uuden johtajan
Norja on ottanut vahvan roolin myös uusia rahoitusmekanismeja köyhyyden poistamiseksi hahmottelevassa -ryhmässä. Pitkän nimen takaa löytyy lähes neljänkymmenen maan koalitio. Suomi nousi tarkkailijajäsenestä täysjäseneksi helmikuussa 2007.
"Kansainvälisen veronkierron, korruption ja rikollisuuden suuruusluokaksi on arvioitu 1-1,6 biljoonaa dollaria vuodessa. Iso osa summasta tulee kehitysmaista. Meidän täytyy saada lisää tietoa näistä rahavirroista ja finanssimaailman rakenteista, jotka tukevat niitä", Skåre totesi.
12.9. julkistetussa YK:n likaisten rahavirtojen arvioitiin nousseen ehkä jo yli kahteen biljoonaan dollariin. Summa ylittää maailman yhteenlasketut puolustusmenot.
Norjan projektin ajoitus on erinomainen, sillä tulokset valmistuvat ensi vuoden Dohan kehitysrahoituskokoukseen. Kansainvälinen yhteisö tulee tarkistamaan Dohassa kehitysrahoituksen suuntaviivat, joista sovittiin Monterreyn kokouksessa Meksikossa vuonna 2002.
"Toivottavasti myös Suomi ottaa aktiivisen roolin ryhmässä. Norjassa on ymmärretty, että kyse on tämän päivän ulkopolitiikan yhdestä etulinjasta. Työ on tähän mennessä vaikuttanut jo Maailmanpankin linjauksiin, ja hanke on vasta alussa", sanoo
Yhdysvaltain senaatin usein kuulema talousrikostutkija
Lisää uusi kommentti
Lue ohjeet ennen kommentointia