21. kansainvälinen Ruokaa ei aseita -leiri käynnistyy – Vapaaehtoiset jakavat ruokaa tarvitseville Helsingissä
Ruokaa ei aseita -leiri järjestää viisi ruoanjakoa ympäri Helsinkiä. Tapahtumissa tarjotaan ilmaista kasvisruokaa sitä tarvitseville. Ruoanjako alkaa klo 15 kaikkina päivinä. Ruokaa jaetaan noin sata annosta jokaisessa tapahtumassa.
Ruokaa ei aseita -leiri järjestää viisi ruoanjakoa ympäri Helsinkiä.
Tapahtumissa tarjotaan ilmaista kasvisruokaa sitä tarvitseville. Ruoanjako alkaa klo 15 kaikkina päivinä. Ruokaa jaetaan noin sata annosta jokaisessa tapahtumassa.
Ruoanjakopäivät ja -paikat ovat:
To 27.6. Rauhanasema, Pasila
Pe 28.6. Sitratori, Kannelmäki
Ma 1.7. Ylä-Malmin tori
Ti 2.7. Karhupuisto, Kallio
To 4.7. Rauhanasema, Pasila (ruuanjaon yhteydessä pienimuotoinen REA-festivaali: ruoan lisäksi tarjolla myös ohjelmaa)
Miljoonat ihmiset näkevät maailmassa nälkää samaan aikaan, kun asevarusteluun haaskataan mielettömiä summia. Ruokaa ei aseita -tapahtumien tarkoitus on kiinnittää huomiota tähän tosiasiaan jakamalla ihmisille ilmaista ruokaa. Ruoka on kasvisruokaa, koska lihateollisuus kärjistää omalta osaltaan maailman ruokaongelmaa ja kolmannen maailman nälänhätää, kun resursseja tuhlataan karjankasvatukseen
Kampanjan teemat ovat valitettavan ajankohtaisia myös eriarvoistuneessa Suomessa. Kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien toimeentulo on heikentynyt sosiaaliturvan leikkausten ja tiukennetun kontrollin myötä ja tulevat seuraavien vuosien aikana heikentymään entisestään uuden oikeistokonservatiivisen hallituksen toimesta. Petteri Orpon hallitus leikkaa miljardeja erityisesti tulonsiirtojen varassa eläviltä ihmisiltä: köyhiltä lapsiperheiltä, työttömiltä, opiskelijoilta ja osa-aikatyötä tekeviltä. Tässä ajassa tarvitsemme entistä enemmän keskinäistä avunantoa ja hoivaan perustuvaa järjestäytymistä sekä yhdessäoloa.
Sotilaallisen varustautumisen kiihdyttämiseen varoja on sen sijaan riittänyt. Suomi liittyi viime vuonna maailman suurimpaan sotilasliittoon, joka ylläpitää asevarustelukierrettä ja epäoikeudenmukaista maailmanjärjestystä. Lähihistoria osoittaa, että niin kutsutut läntiset arvot joustavat tapauskohtaisesti. Lännen liittolainen Israel toteuttaa parhaillaan palestiinalaisiin kohdistuvaa kansanmurhaa Gazassa. Siviileihin kohdistuvan hyökkäyksen jälkeenkin hallitus on käyttänyt satoja miljoonia euroja suomalaisten verovaroja asejärjestelmien ostamiseen Israelista. Samanaikaisesti yhdeksän miljardin euron sopeutusten kanssa Suomen puolustusmenot ovat nousseet reilusti yli kuuteen miljardiin euroon. Hallitukselle ei riittänyt, että vuonna 2023 rauhantyöhön osoitettiin noin 19 000 kertaa sotilasbudjettia vähemmän valtiontukia, vaan tuet poistettiin kokonaan, mikä on ajanut rauhanjärjestöjen toiminnan jatkumisen vaakalaudalle.
Kestävä turvallisuus perustuu konfliktien ratkaisemiseen ennen kuin ne muuttuvat sotilaalliseksi väkivallaksi, jännityksen lieventämiseen sekä luottamuksen rakentamiseen. Ihmiskunnalla on ratkaistavanaan koko sen olemassaoloa uhkaava todellinen haaste: Ilmaston lämpenemisen hillitseminen ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin sopeutuminen oikeudenmukaisella tavalla. Asevarusteluun ja sotilaalliseen puolustukseen käytetyt resurssit ovat pois tästä aidosti kiireellisiä toimia vaativasta vaarasta ja sen ympärille syntyvien ongelmien ratkaisemisesta.
Suomen Ruokaa ei aseita -toiminta on osa kansainvälistä Food Not Bombs (FNB) liikettä, joka syntyi Bostonissa USA:ssa vuonna 1980. Tällä hetkellä sen nimissä toimivia ryhmiä on yli sadassa kaupungissa eri puolilla maailmaa. Ruokaa ei aseita -tapahtumia on Suomessa järjestetty tähän mennessä 14:ssä kaupungissa.
Helsingin kansainvälisen Ruokaa ei aseita -vapaaehtoistyöleirin järjestävät yhteistyössä Helsingin REA-ryhmä, Kansainvälinen vapaaehtoistyö KVT ja Aseistakieltäytyjäliitto AKL. Kaksi viikkoa kestävä leiri järjestetään vuosittain Rauhanasemalla Itä-Pasilassa.
Tiedotamme toiminnastamme netissä Aseistakieltäytyjäliiton sivuilla (www.akl-web.fi), Facebook-sivulla Ruokaa ei aseita HKI ja Instagramin profiilissa ruokaaeiaseita.hki. Meihin saa yhteyden myös sähköpostitse osoitteesta ruokaaeiaseita.hki@gmail.com. Tervetuloa syömään!
Lisää uusi kommentti
Lue ohjeet ennen kommentointia