Changemaker aloittaa Kehyä kiitos! -kampanjan
Koronakriisin myötä kehitysyhteistyön ja globaalin vastuun merkitys on noussut merkittävämmäksi kuin koskaan. Maailmanlaajuisen epidemian aiheuttamat talousjännitteet ovat ajaneet jo ennestään hauraat maat entistä pahempaan ahdinkoon. Changemaker vaatii Suomea huomioimaan kehitysyhteistyön erityisen tarpeen juuri tässä tilanteessa ja pyytää siksi kauniisti Kehyä, kiitos!
Kehitysyhteistyöhon panostaminen on erityisen tärkeää juuri nyt, sillä köyhyys on korona-kriisin myötä nousussa ensimmäistä kertaa 30 vuoteen. YK:n yliopiston kehitystaloustieteen tutkimuslaitoksen mukaan koronakriisi voi sysätä jopa 500 miljoonaa ihmistä köyhyysrajan alapuolelle.
Suomi on ulkopolitiikassaan profiloitunut valtiona, joka on aktiivisesti mukana globaalien ongelmien ratkaisuissa ja haluamme että Suomi pitää tästä linjastaan kiinni. Emme myöskään halua, että maailman muut kriisit jäävät koronakriisin saaman mediahuomion alle. Nälänhätä, sodat ja köyhyys ovat ongelmia, joihin Suomella on edelleen mahdollisuus puuttua laadukkaalla kehitysyhteistyöllä.
Järjestöjen tekemän kehitysyhteistyön ansiosta lukemattomien ihmisten elämänlaatu on parantunut. Esimerkiksi Kirkon Ulkomaanavun työn ansiosta Malawissa teetyöntekijöiden palkat ovat nousseet lähes viidenneksellä ja jokainen filippiiniläinen pääsee nyt valtion sairausvakuutusjärjestelmän piiriin uuden lain myötä, jota oltiin edistämässä suomalaisella kehitysyhteistyöllä.
Lisää suomalaisen kehitysyhteistyön tuloksista pääset lukemaan Fingon #muutosvoimaa -kampanjan sivuilta.
Mitä me siis oikeastaan vaadimme? Suomi on hallitusohjelmassaan sitoutunut nostamaan valtion kehitysyhteistyörahoituksen 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta ja käyttämään 0,2 prosenttia kaikista vähiten kehittyneiden maiden tukemiseen. Me Changemakerissa haluamme kannustaa hallitusta pysymään tuolla tiellä ja jatkamaan globaalin vastuun kantamista.
Me nuoret vaadimme, että Suomi ei käänny sisäänpäin vaan huolehtii myös muista juuri nyt kun sitä tarvitaan kaikista kipeimmin. Koronakriisi on osoittanut, että maailman valtiot eivät voi toimia erillään toisistaan. Kehitysyhteistyöllä me voimme tarjota tasavertaisempia mahdollisuuksia nuorille myös muualla maailmassa.
Lisää uusi kommentti
Lue ohjeet ennen kommentointia