Sininen pallo -kestävyyspalkinto Eetille työstä ylikulutuksen hillitsemiseksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sininen pallo -kestävyyspalkinto Eetille työstä ylikulutuksen hillitsemiseksi

“Olemme otettuja ja kiitollisia siitä, että Eetin tekemä työ ihmisoikeuksien ja planeetan rajoihin mahtuvan yritystoiminnan eteen saa tunnustusta”, sanoo Eetin toiminnanjohtaja Emma Mikkilä.

Eetin pitkäjänteinen työ ylikulutuksen vähentämiseksi on palkittu Sininen pallo – Blå Globen -ympäristöpalkinnolla. Eetille myönnetyn palkinnon suuruus on 40 000 euroa. 

“Olemme otettuja ja kiitollisia siitä, että Eetin tekemä työ ihmisoikeuksien ja planeetan rajoihin mahtuvan yritystoiminnan eteen saa tunnustusta”, sanoo Eetin toiminnanjohtaja Emma Mikkilä.

“Tämä vuosi on ollut järjestöille vaikea. Myös Eetin rahoitus on heikentynyt. Palkinto antaa uskoa siihen, että vaikeasta tilanteesta huolimatta Eetin toiminnalla on merkitystä. Kiitos kaikille, jotka olette osaltanne tukemassa Eetin työn jatkumista.”

Sininen pallo-palkinto

Sininen pallo- palkinto myönnetään Suomessa toimivalle ryhmälle tai henkilöille, jotka omilla ratkaisuillaan edistävät ylikulutuksen vähentämistä. Palkinnon rahoittavat Tiina ja Antti Herlinin säätiö, Maj ja Tor Nesslingin säätiö sekä Svenska litteratursällskapet i Finland SLS. 

Palkinnon perusteluissa todetaan, että “Eetin toiminnan pääteemat, joissa vaaditaan vaate- ja elektroniikkateollisuuden vastuullisuutta, edistetään yritysvastuulainsäädäntöä, vähennetään kuluttamista sekä kasvatetaan tiedostavia nuoria,  sopivat erittäin hyvin Sininen pallo – Blå globen -palkinnon tavoitteisiin.”

Tänä vuonna palkinto jaettiin kolmelle erilaiselle kestävyysteolle. Eetin lisäksi palkinnon saivat Aku Varamäen, Sissi Penttilän ja Julia Thurénin käynnistämä Viiden vaatteen vuosi -haaste sekä liiketalouden lehtori Lotta Liljan perustama vertaisvuokraamisen digitaalinen palvelualusta Circutus. Muut palkinnonsaajat saivat kukin 15 000 euron suuruisen palkinnon. 

Sininen pallo -palkinnon taustalla on ajatus, että maapalloa uhkaavista tekijöistä huolimatta monia toimintatapoja on mahdollista muuttaa siten, että ylikulutuksen haitalliset vaikutukset eivät uhkaa tulevien sukupolvien mahdollisuuksia hyvään elämään.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia