Uutiset Siirtolaiset ja pakolaiset Euroopassa
Pakolais- ja kreikkalaisnuorten koodausprojekti tuottaa tuloksia – ”aitoja kohtaamispaikkoja”
Kirkon Ulkomaanavun hankkeessa opetetaan it-taitoja kreikkalais- ja pakolaisnuorille. Hyvien tulosten vuoksi projektia laajennetaan.
Kreikassa opetetaan koodausta paikallisille ja pakolaistaustaisille nuorille. Kuva: Andrew Writer / CC BY 2.0.
Kirkon Ulkomaanapu (KUA) käynnistää marraskuussa Kreikassa pakolais- ja kreikkalaisnuorille työpajoja, joissa opetellaan muun muassa ohjelmoinnin alkeita, robotiikkaa, kuvankäsittelyä ja muita it-taitoja.
Hanketta testattiin viime kesänä Ateenassa 40 nuoren voimin. Hyvien tulosten vuoksi sitä laajennetaan. Mukaan tavoitellaan yhteensä 700:aa 15–24-vuotiasta nuorta, järjestö kertoo.
”Pilotista saadut kokemukset olivat loistavia, ja nuoret olivat innoissaan oppiessaan uusia taitoja. Työpajoista muodostui aitoja kohtaamispaikkoja, joissa monet kreikkalais- ja pakolaisnuoret tutustuivat ensimmäistä kertaa toisiinsa ja jopa ystävystyivät”, kertoo KUA:n Kreikan-tiimin johtaja Antti Toivanen tiedotteessa.
Kreikassa on jumissa tuhansia turvapaikanhakija- ja pakolaisnuoria. Useimmilla ei ole koulutusmahdollisuuksia. Samaan aikaan myös kreikkalaisnuorista lähes puolet on työttöminä Kreikan talouskriisin takia.
Työpajojen tarkoituksena onkin tavoittaa ne nuoret, joilla ei ole muita mahdollisuuksia oppia työelämässä tarvittavia it-taitoja. Aiempaa kokemusta ohjelmoinnista ei vaadita, englannin taito riittää. Kurssille osallistujat valitaan hakemusten perusteella.
Työpajoja vetävät kreikkalaiset avoimen lähdekoodin ja avoimen datan asiantuntijat. Opetussuunnitelma on hiottu yhdessä suomalaisten pedagogien kanssa oppijakeskeiseksi ja tunneilla hyödynnetään erilaisia oppimisen malleja, KUA kertoo. Hankkeen on tarkoitus kestää ensi kesään asti.
Lisää uusi kommentti
Lue ohjeet ennen kommentointia