Pyhää lehmää ei saa syödä! | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pyhää lehmää ei saa syödä!

Äärihindut piirittivät naudanlihaa mainostaneen hotellin New Delhissä

New Delhi: Englantilaiset ruokaviikot New Delhin kalliissa La Meridien- hotellissa alkoivat, kuten odottaa saattoikin, skandaalilla.

Syynä ei kuitenkaan ollut brittikulinarismin taso, vaan viime aikoina päätään nostaneen hindulaisen herätysliikkeen protesti naudanlihan tarjoilua vastaan.

Viime syksynä pari tuhatta kuolonuhria vaatineissa uskonnollisissa levottomuuksissa kunnostautunut äärijärjestö Vishwa Hindu Parishad hermostui pahan kerran, kun hotelli mainosti ruokaviikkojaan lehdissä tunnetulla englantilaisherkulla, Yorkshire- vanukkaan kera tarjottavalla naudanfileellä.

Lehmä on
hä pyhä


Lehmä on hindulaisuuden pyhä eläin ja naudanlihan aktiivista mainostamista on Intiassa yleisesti varottu. Etelä- Intiassa aitoa nautaa syövät kuitenkin jopa aktiivihindut ja uskonnollisesti herkemmässä pohjoisessakin muslimiteurastajat myyvät eläintä syötäväksi avoimesti.

Mutta pohjoisen maaseudulla pyhän lehmän päälle vahingossa ajaneita autoilijoita on jopa lynkattu ennen poliisin paikalletuloa hindulaisten tunteiden vakavasta loukkauksesta.

Samasta rikoksesta syytettiin nyt La Meridien- hotellin johtoa. Koska hindulaisuus kieltää naudanlihan tarjoamisen, markkinoinnin ja ostamisen, on hindujen tunteita loukattu, uhosivat sisäänpääsyn hotelliin tukkineet satakunta mielenosoittajaa.

He vaativat ruokalajin välitöntä poistamista listalta ja julkista anteeksipyyntöä maan noin 700 miljoonalta hindulta.

"Lupaamme että nauta
i ole aitoa"


Vääränlaisesta julkisuudesta pelästynyt hotellin johto kiirehti vakuuttamaan mielenosoittajille, että ruokaviikkojen mainos on harhaanjohtava ja nautana markkinoitu liha onkin itse asiassa vähemmän pyhää vesipuhvelia.

Pelästynyt hotellinjohtaja tarjosi jopa valvottua laboratoriokoetta vakuuttaakseen mainosmiestensä syyllistyneen asiakkaiden harhauttamiseen.

Mielenosoittajat poistuivat paikalta pidettyään hotellin asiakkaita vankeinaan runsaan tunnin ajan.

-Vishwa Hindu Parishad pyrkii kokoamaan voimiaan kevään suurta taistoa varten. Sen tarkoituksena on rakentaa Rama- jumalan temppeli 500 vuotta vanhan moskeijan paikalle Ayodhaan eikä ääriuskonnollinen herätysliike jätä yhtään tilaisuutta käyttämättä lietsoakseen hindujen tunteita, kommentoi tilannetta seurannut ohikulkija IS:lle.

-Minusta brittiläistä keittiötä vastaan voi hyvin osoittaa mieltään, mutta minä syyttäisin sitä vain mauttomuudesta, sanoi ohikulkija.

© Muista tekijänoikeudet

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia