Etelä-Aasian tulvatilanne pahenee | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Etelä-Aasian tulvatilanne pahenee

Muun muassa Intiassa, Pakistanissa ja Myanmarissa kärsitään tulvista, joiden seurauksena miljoonat ihmiset tarvitsevat apua.

Etelä-Aasian maissa kärsitään poikkeuksellisen pahoista tulvista ja maanvyörymistä, joita rankat monsuunisateet ja Bengalinlahtea kurittanut sykloni ovat aiheuttaneet. Avustusjärjestö ActionAid arvioi, että tilanne pahenee lähiviikkoina, sillä sateiden on ennustettu jatkuvan.

Sateet alueella tähän vuodenaikaan ovat normaaleja, mutta tällä kertaa monet kuivatkin alueet ovat jääneet veden alle. Kokonaisia kyliä on pyyhkiytynyt pois veden mukana, ja koteja, teitä ja siltoja on tuhoutunut, karjaa hukkunut ja satoa menetetty, järjestö kertoo.

Tulvien arvioidaan vieneen yhteensä satoja ihmishenkiä ja ajaneen miljoonia pakosalle. Uutis- ja järjestölähteiden mukaan Intiassa noin 180 ihmistä on kuollut ja noin miljoona on paennut. Myös Pakistanissa kuolleita on toistasataa, ja tulvat ovat vaikuttaneet yli 800 000 ihmisen elämään.

Tulvista kärsitään myös Vietnamissa, Nepalissa ja Bangladeshissa.

Yksi pahimmin kärsineistä on Myanmar, jossa oli torstaihin mennessä kuollut 88 ihmistä. Tulvat ovat vaikuttaneet maassa yli 330 000 ihmisen elämään. Lähes 90 000 hehtaaria maatalousmaata on tuhoutunut; yhteensä yli 400 000 hehtaaria maatalousmaata kärsii tulvavesistä, minkä pelätään vaikuttavan myös maan taloustilanteeseen.

"Monet alueet ovat edelleen eristyksissä, joten yritämme saada selkeää kuvaa siitä, miten tulvat ovat vaikuttaneet Myanmarin väestöön. Tämä vaikuttaa vakavasti ruokaturvaan. Tuhannet ihmiset ovat menettäneet kotinsa, elinkeinonsa, satonsa sekä jo olemassa olevat ruoka- ja siemenvarastonsa", sanoo YK:n alaisen Maailman ruokaohjelman maajohtaja Dom Scalpelli.

Suomessa Kirkon Ulkomaanapu on pyytää katastrofirahastoonsa lahjoituksia Myanmarin tulvauhrien auttamiseksi. Plan Suomi puolestaan kannustaa ryhtymään kummiksi Pakistanin tulvauhrien auttamiseksi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia