Huoli nuorten tulevaisuudesta kasvanut etenkin rikkaissa maissa
Ranskassa vain seitsemän prosenttia ihmisistä uskoo, että nuorten tulevaisuus on parempi kuin näiden vanhempien sukupolvella.
Nuorten tulevaisuuteen suhtaudutaan pessimistisesti kautta maailman, käy ilmi tuoreesta kyselytutkimuksesta. Brittiläisen tutkimusyhtiön Ipsos MORIn mukaan 20 maassa noin 42 prosenttia väestöstä ajattelee, että nykynuorten elämä tulee olemaan vaikeampaa kuin näiden vanhempien.
"Tulokset osoittavat maailmassa olevan meneillään merkittävä muutos. Usko siihen, että seuraavan sukupolven elämä on automaattisesti parempi, on kadonnut suurimmassa osassa länsimaita. Tällä voi olla suuria vaikutuksia kansainväliseen politiikkaan ja talouteen", sanoo Ipsoksen tutkimusjohtaja Bobby Duffy.
Tutkimuksen mukaan erityisen pessimistisiä ovat rikkaiden Euroopan maiden asukkaat. Ranskassa vain seitsemän prosenttia vastanneista uskoo, että nuorten tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin heidän vanhempiensa – 69 prosenttia uskoo huonompaan tulevaisuuteen. Jopa Saksan ja Ruotsin kaltaisissa taloudellisesti menestyneissä maissa pessimismi on yleisempää kuin optimismi, tutkimuksessa kerrotaan.
Sen sijaan Intiassa ja Brasiliassa optimistisia on tutkimuksen mukaan yli 40 prosenttia väestöstä. Eniten optimismia on Kiinassa, jossa 81 prosenttia uskoo valoisampaan tulevaisuuteen.
Tutkimuksen mukaan myös nuoret itse ovat pessimistisiä. Belgiassa vain 12 prosenttia nuorista uskoo parempaan tulevaisuuteen.
Tutkimus tehtiin syyskuussa 2013. Siihen osallistui yli 16 000 vastaajaa.
Lisää uusi kommentti
Lue ohjeet ennen kommentointia