YK ehdottaa kestävän kehityksen indikaattoreita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK ehdottaa kestävän kehityksen indikaattoreita

Presidentti Tarja Halosen johtama YK:n kestävän kehityksen paneeli vaatii kestävän kehityksen toteuttamista viimein käytännössä.

Kestävästä kehitystä on tehtävä osa talouspolitiikkaa niin pian kuin mahdollista, vaatii YK:n kestävän kehityksen paneeli raportissaan.

Presidentti Tarja Halosen sekä Etelä-Afrikan presidentin Jacob Zuman johtaman paneelin loppuraportti sisältää 56 suositusta, joiden avulla toteuttaa kestävää kehitystä viimeinkin käytännössä.

Raportissa ehdotetaan, että sosiaaliset ja ympäristölliset kustannukset otettaisiin mukaan siihen, miten maailma hinnoittelee ja mittaa taloudellista toimintaa.

Se vaatii hallituksia määrittelemään erityiset kestävän kehityksen tavoitteet sekä mittaamaan kehitystä kestävän kehityksen indikaattorien avulla. Ne olisivat moniulotteisemmat kuin nykyinen tapa mitata kehitystä bruttokansantuotteella. Indikaattorit pitäisi kehittää vuoteen 2014 mennessä, raportti suosittelee.

Raportti painottaa myös tieteen tärkeyttä ohjenuorana, kun tehdään kestävyyteen liittyviä päätöksiä.

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon perusti YK:n kestävän kehityksen paneelin elokuussa 2010. Hän sanoi raportin julkistustilaisuudessa kestävän kehityksen olevan toisen kautensa tärkein painopiste.

Raportti on osa YK:n valmistautumista kesäkuussa pidettävään Rion kestävän kehityksen konferenssiin.

Hautala Delhin kestävän kehityksen konferenssissa

Kestävä kehitys on teemana myös Intian Delhissä, jossa pidetään 2.–4. helmikuuta kestävän kehityksen konferenssi. Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) on mukana konferenssissa presidentti Halosen seurueessa.

Huippukokouksen järjestää intialainen TERI-instituutti, jonka pääjohtaja on Nobel-palkittu R.K. Pachauri.

Kokouksen teemoina ovat muun muassa biodiversiteetin suojelu, ruokaturva, metsät ja luonto, köyhyys sekä tieteen ja teknologian rooli yhteisten luonnonvarojen säilyttämisessä.

Konferenssin mediavastaavana toimii maailma.netin eteläaasialainen kumppani OneWorld South Asia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia